MIDF Graduate Apprentice Programme (GAP) FY2021~ Kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan, sila baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum memohon.

Sukacita dimaklumkan terdapat peluang keemasan buat rakyat Malaysia yang berkelayakan terutamnya para graduan bagi mengikuti latihan on-job-training selama 8 bulan di bawah program MIDF Graduate Apprentice Programme (GAP) FY2021.

Baca Juga: Jawatan Kosong Terkini Hicom Yamaha Manufacturing Malaysia Sdn Bhd


Maklumat Jawatan Kosong

Para graduan dipelawa untuk menyertai program ini bagi meningkatkan kemahiran dan kebolehpasaran diri serta mempersiapkan diri untuk bekerja. Maklumat program adalah seperti berikut:

  • Nama program: MIDF Graduate Apprentice Programme (GAP) FY2021
  • Tempoh: on-job-training selama 8 bulan

Cara Memohon Jawatan Kosong

Untuk memohon, anda boleh hantarkan permohonan anda ke emel: [email protected]

Pastikan anda telah menyediakan resume/cv dan gambar profil berukuran gambar passport untuk penilaian sebelum melakukan permohonan. Sila nyatakan jawatan yang dipohon ketika membuat permohonan.

Syarat dan terma bagi setiap permohonan jawatan yang ditawarkan perlu dirujuk di halaman penuh pengiklanan jawatan yang diiklankan di LinkedIn >> [Klik sini]

Baca Juga: Jawatan Kosong Terkini Hicom Yamaha Manufacturing Malaysia Sdn Bhd


Syarat Kelayakan Memohon

Sekiranya anda merupakan individu yang berkelayakan dengan kelulusan Ijazah ( Bachelor’s Degree in Information System/Marketing/Content Creation) atau kelayakan lain-lain yang diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan Malaysia, anda adalah di pelawa bagi mengisi kekosongan jawatan yang diiklankan.

Calon memiliki kelebihan sekiranya mempunyai ciri-ciri berikut:

  • Berperwatakan Menarik,
  • Berpengetahuan am,
  • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (sila rujuk kelayakan permohonan pada iklan).

TIPS:

  • Pastikan anda menggunakan emel yang aktif  dan nombor telefon yang boleh dihubungi.
  • Muatnaik resume/cv terkini dengan format yang ditetapkan.
  • Muatnaik dokumen yang diperlukan dengan lengkap.

Baca JugaIkut Tips Hasilkan Resume Ini Untuk Dapatkan Tawaran Kerja Segera! (ATS-friendly resume)


Bagi calon-calon yang berjaya, anda akan dihubungi dan dipanggil untuk temuduga. Permohonan yang tidak mendapat apa-apa maklum balas selepas lebih 3 bulan dari tarikh tutup iklan dianggap tidak berjaya.

Sekiranya anda berjaya mendapat tawaran, anda hendaklah memberi respon balas sama ada MENERIMA atau MENOLAK tawaran tersebut dalam masa yang ditetapkan.

Semoga berjaya!

Baca Juga: Ini Yang Anda Perlu Lakukan Sekiranya Diberhentikan Kerja!

Leave a Reply