Posted on

Mulakan Perniagaan dengan Pinjaman PTPTN

Kisah bermula pada penghujung 2013.

Ketika itu aku dapat masuk ke politeknik. Aku dapat juga tawaran sambung belajar di UiTM. Tapi aku pilih politeknik sebab ia lebih cool, yelah, bidang aku minat (dulu) kan, bidang Programming. Sebelum masuk politeknik tu, aku belajar di tingkatan 6, lepas tu aku faktab, aku drop. Bosan. Jadi waktu tu aku tolong kawan berniaga, dapat duit sikit. Dan aku ada juga jalankan perniagaan lain sikit.

Masuk je politeknik, ayah aku suruh apply PTPTN. Ayah aku yang isi borang online tu, aku tak tahu menahu. Masa pegawai PTPTN datang, aku kaget, aku nak atau tak sebenarnya PTPTN ni. Aku tahu kenapa ayah aku paksa aku ambil PTPTN, sebab dia nak aku guna duit sendiri untuk hal sendiri.

Continue reading Mulakan Perniagaan dengan Pinjaman PTPTN