Universiti Korang Block NadiSiswa? Kami Tunjukkan Cara Untuk Atasi

Oleh; Maisarah Mohd Pauzi Sejak dua menjak ni, banyak pula artikel pasal USM di laman nadisiswa ni. Tahniah buat sukarelawan PRK USM dan Pemerhati Siyasah USM yang sudi menyampaikan perkembangan PRK di USM. Oh, tak kurang juga, kami mendapat khabar berita, laman nadisiswa.com kena block di USM (kampus kejuruteraan). Haha. Jadi, macam mana nak akses […]

Continue Reading

Pokai?

Pokai? Real atau retorik? “Aku ada RM10, aku rasa cukuplah Nasi Bujang hari ini” , “Akaun aku tinggal RM300, cukup ke belanja aku minggu ni ? “. Dua dialog yang berbeza, tapi satu perasaan yang sama. Pasti anda pun pernah merasai perasaan pokai ini bukan ? Lifestyle ? Ramai orang salahkan lifestyle mahasiswa, tak boleh […]

Continue Reading

Mulakan Perniagaan dengan Pinjaman PTPTN

Kisah bermula pada penghujung 2013. Ketika itu aku dapat masuk ke politeknik. Aku dapat juga tawaran sambung belajar di UiTM. Tapi aku pilih politeknik sebab ia lebih cool, yelah, bidang aku minat (dulu) kan, bidang Programming. Sebelum masuk politeknik tu, aku belajar di tingkatan 6, lepas tu aku faktab, aku drop. Bosan. Jadi waktu tu […]

Continue Reading